Caută în site :
   Contact
Detalii contact:
Judet: Gorj
Cod Postal: 217319
Localitate: Negomir
Adresa 1: DJ-674B, Nr. 65
Adresa 2:
Telefon 1: 0253-285121
Telefon 2:
Skype:
Fax 1: 0253-285121
Fax 2:
Mobil:
Email 1: Trimite mesaj
Email 2: Trimite mesaj
Website: Vezi website

   Publicitate

Home » Primării » Comune » Primaria Negomir
Twitter
Facebook
Feed
Primaria Negomir

Rating:
( 1 Vot )

Prezentare

 

Comuna Negomir in actuala configuratie dateaza de la noua impartire administrative-teritoriala din anul 1968, cand alaturi de vechea comuna Negomir, s-a atasat si fosta comuna Raci, intinzandu-se pe o distanta de 26 km.
Amplasat in zona central-sudica a judetului Gorj, teritoriul administrative al Comunei are ca vecini comunele Farcasesti (la nord), Borascu si Bolbosi (la sud), Urdari (la est) si Matasari si Dragotesti (la vest).

Comuna Negomir este alcatuita din 10 sate: Negomir, Bohorel, Ursoaia, Artanu, Orzu, Paltinu, Valea-Racilor, Condeiesti, Raci si Nucetu.
1. Negomir, sat de centru, iar celelalte sunt asezate dupa cum urmeaza:
2. Bohorel, asezat in directia Negomir – Matasari.
3. Ursoaia – asezata de-a lungul drumului judetean674B, pe directia Negomir – Borascu.
4. Artanu care se compune din catunele: Ursoita, asezat pe drumul judetean Artanu, tot pe drumul judetean, Valea Casei si Valea Artanului asezate pe malul drept al paraului Jilt.
5. Satul Orzu – asezat o parte de-a lungul drumului judetean, o parte pe soseaua comunala, o parte spre Urdari, pe malul Stang al Jiltului, iar o parte pe malul drept al Jiltului, pe dealul numit Turuiana.
6. Satul Paltinu este asezat pe dealul cu acelas nume la o distanta de 500m.
7. Valea Racilor s-a asezat pe valea cu acelas nume.
8. Satul Condeiesti, asezat in continuare pe drumul judetean.
9. Satul Raci, asezat peste Jilt, pe malul drept paralel cu drumul judetean.
10. Nucetu, asezat pe drumul judetean, ajungand pana la limita cu comuna Borascu.

 

Populatia comunei este de 4072. Din totalul populatiei, 2084 sunt barbati si 1988 sunt femei. Pe grupe de varsta structura populatiei se prezinta astfel:0 – 17 ani – 769, 18 – 59 ani – 2411, peste 60 de ani – 892.
O analiza a repartitiei populatie pe grupe de varsta arata ca populatia tanara a scazut in timp ce a crescut populatia de varsta a treia.

Resurse naturale
1. Resurse vegetale: pasuni, fanete naturale si paduri.
2. Resurse minerale. Din analiza resurselor naturale ale teritoriului Comunei Negomir rezulta ca resursele minerale utile sunt extreme de reduse si se limiteaza la rezerva de carbine inferior- lignit, care insa nu este pretabil pentru exploatare datorita rezervelor neinsemnate comparativ cu puterea sa calorica.

Relieful
Relieful Comunei este deluros (Piemontul Getic) iar culmile dealurilor se dezvolta pe directia NV – SE, in lungul Vaii Negomirului, afluent al paraului Jiltu.
Principalele formatiuni sunt: Dealul Glavanu, culmea Farcasestilor, si culmea Dragotestilor cu altitudini medii de 350 metri.
Clima intalnita este temperat-continentalacu veri calduroase si ierni moderate, cu precipitatii neuniform repartizate in timp, cu o medie de 574,2 mm/an, cu straturi de zapada a caror durata este de 60-80 de zile pe an.
Vegetatia este alcatuita din paduri ce acopera dealurile comunei noastre, cu o prezenta mai mare a gorunetelor pe versantii insoriti si a fagetelor pe versantii umbriti. In acelas timp in aceasta zona se remarca patrunderea puiternica a speciilor submezofile.care impreuna cu gorunul si fagul formeaza amestecuri complexe. Dupa varsta, in padurile de deal sunt frecvente arboretele tinere de pana la 40 de ani.

La marginea padurilor cresc arbusti, macesi, rugi de mure, maracinisuri.
Suprafata cea mai mare este acoperita de pasuni si fanete naturale, in care sa gasesc o multime de plante medicinale: romanita, coada soricelului, izma, nalba, patlagina si cimbrisor.

Fauna: bogata vegetatie a contribuit la dezvoltarea animalelor, concordanta reflectata in legile evolutiei mediului geografic impuse de umiditatea climatica. In present fauna acestor locuri este foarte bogata. Printre mamifere traiesc: caprioare, mistreti, lupi, vulpi, jderi, bursuci, sobolani, iepuri, soareci, arici. Pasari: porumbelul salbatic, graurul, mierla, uliul, bufnita, cioara, cotofana, dumbraveanca, ciocarlia, pupaza, privighetoarea, turtureaua, barza, vrabia si randunica.

Solurile
In zona de dealuri domina solurile brune podzolice,distribuite in asociatie cu solurile brune.

Drumuri
Comuna beneficiaza in totalitate de cai de circulatie rutiera, din care se detasaza ca importantadrumul judetean D 674B ce traverseaza comuna de-a lungul ei.

Localizare

 
Localizare:
Comuna Negomir in actuala configuratie dateaza de la noua impartire administrative-teritoriala din anul 1968, cand alaturi de vechea comuna Negomir, s-a atasat si fosta comuna Raci, intinzandu-se pe o distanta de 26 km. Amplasat in zona central-sudica a judetului Gorj, teritoriul administrative al Comunei are ca vecini comunele Farcasesti (la nord), Borascu si Bolbosi (la sud), Urdari (la est) si Matasari si Dragotesti (la vest). Comuna Negomir este alcatuita din 10 sate: Negomir, Bohorel, Ursoaia, Artanu, Orzu, Paltinu, Valea-Racilor, Condeiesti, Raci si Nucetu. 1. Negomir, sat de centru, iar celelalte sunt asezate dupa cum urmeaza: 2. Bohorel, asezat in directia Negomir – Matasari. 3. Ursoaia – asezata de-a lungul drumului judetean674B, pe directia Negomir – Borascu. 4. Artanu care se compune din catunele: Ursoita, asezat pe drumul judetean Artanu, tot pe drumul judetean, Valea Casei si Valea Artanului asezate pe malul drept al paraului Jilt. 5. Satul Orzu – asezat o parte de-a lungul drumului judetean, o parte pe soseaua comunala, o parte spre Urdari, pe malul Stang al Jiltului, iar o parte pe malul drept al Jiltului, pe dealul numit Turuiana. 6. Satul Paltinu este asezat pe dealul cu acelas nume la o distanta de 500m. 7. Valea Racilor s-a asezat pe valea cu acelas nume. 8. Satul Condeiesti, asezat in continuare pe drumul judetean. 9. Satul Raci, asezat peste Jilt, pe malul drept paralel cu drumul judetean. 10. Nucetu, asezat pe drumul judetean, ajungand pana la limita cu comuna Borascu.
 

Galerie

   

Video

 
Comuna in sarbatoare
Sarbatorile de iarna
Eroii nostri
Cinstirea Eroilor comunei
Folclorul local
Asa se joaca la noi
 

Conducere

Primar ION GRUESCU : Marti intre orele 12:00 si 14:00

Viceprimar VICOL CONSTANTIN : Luni intre orele 08:00 si 10:00

Secretar CAUC VALENTINA : Joi intre orele 10:00 si 12:00

 

2010 ® - Stiefel Romania – Toate drepturile rezervate  /  Designed By - ClaPat Studio /  Programing By - Enysoftware

JudeteOnline