Caută în site :
   Turism

   Publicitate

Home » Turism » De interes naţional » Statiunea Baile Herculane
Twitter
Facebook
Feed
Statiunea Baile Herculane

Rating:
( 0 Voturi )

Prezentare


Statiunea Baile Herculane

Este situata in sud-vestul Romaniei (judetul Caras-Severin), pe Valea Cernei, intre Muntii Mehedinti in est si Muntii Cernei in vest, la o altitudine de 160 m, la 41 km nord-vest de municipiul Drobeta -Turnu Severin (resedinta judetului Mehedinti). Orasul este integrat in Parcul National Valea Cernei - Domogled si este amplasat la intersectia paralelei 450 52I N cu meridianul 230 52I E, avand aceeasi pozitie cu Venetia si Nisa.
Statiunea Baile Herculane este atestata documentar in anul 153 e.n., printr-o tabula votiva din bai. In perioada civilizatiei romane, statiunea de pe Valea Cernei a constituit un important punct de atractie pentru aristocratia Romei antice. Impresionati de exceptionala putere tamaduitoare a apelor de la Herculane, romanii sositi in Dacia le-au inchinat un adevarat cult balnear sub semnul tutelar al lui Hercules. Din timpul romanilor au ramas numeroase vestigii: apeducte, bai, statui, monede, tabule votive ridicate ca semne de multumire aduse zeilor pentru vindecare.


Dupa 1718 (Pacea de la Passarovitz) incepe istoria moderna si contemporana a Bailor Herculane, sub stapanirea Imperiului austriac. In 1736 incepe reconstructia si modernizarea bailor, a cailor de acces, granicierii banateni construind majoritatea edificiilor din statiune, care poarta amprenta unui baroc austriac impresionant. Statiunea este vizitata de-a lungul timpului de mari personalitati, intre care imparatul Iosif al II-lea, imparatul Francisc I si imparateasa Charlotte, imparatul Franz Iosef si imparateasa Elisabeta. In statiune exista Muzeul Nicolae Cena, ale carui colectii au inceput sa fie constituite incepand cu anul 1922. Incepand cu 1948, statiunea a cunoscut o dezvoltare sustinuta, devenind o statiune de rang national, cu regim permanent.


Afectiuni ce se trateaza la Baile Herculane :reumatisme degenerative, spondiloze, artroza, poliartroze, reumatisme articulare (tendinoze, periartrita scapulofemurala), redori articulare post traumatice, recuperare postoperatorie ( dupa fracturi, entorse, luxatii), pareze, paralizii, diabet zaharat, hiperlipemii, boli respiratorii, cardiovasculare, boli profesionale (silicoze), boli ginecologice, ORL, boli dermatologice, afectiuni oculare.

Cum se ajunge la Baile Herculane:
Acces rutier: 5 km fata de D.N. 6 (E 70) ce leaga vestul tarii de Bucuresti (la o distanta de 380 km); Acces feroviar: calea ferata internationala Bucuresti -Timisoara -Budapesta, gara Herculane; Acces aerian: cele mai apropiate aeroporturi: Caransebes (80 km), Craiova (160 km) si Timisoara (170 km, aeroport international).


Localizare

 
Localizare:
Statiunea Baile Herculane este situata in sud-vestul Romaniei (judetul Caras-Severin), pe Valea Cernei, intre Muntii Mehedinti in est si Muntii Cernei in vest, la o altitudine de 160 m, la 41 km nord-vest de municipiul Drobeta -Turnu Severin (resedinta judetului Mehedinti). Orasul este integrat in Parcul National Valea Cernei - Domogled si este amplasat la intersectia paralelei 450 52I N cu meridianul 230 52I E, avand aceeasi pozitie cu Venetia si Nisa.
 

Galerie

   

Video

 
Statiunea Baile Herculane
 

Atracţii în zonă

Statiunea Baile Herculane este una dintre putinele statiuni balneare construite de romani care pastreaza si azi particularitatile de alta data, este un simbol al fostului „Imperiu Roman”.
Vechimea atestata a Bailor Herculane, cladirile si aerul cu iz istoric, precum si clima cu influente mediteraneene trezesc interesul tot mai multor turisti, care vin si viziteaza aceste locuri devenind clienti fideli ai hotelurilor, motelurilor si pensiunilor din zona Baile Herculane.
Considerata un important centru de sanatate statiunea balneara Baile Herculane ofera turistilor o moderna si deosebita baza de tratament, principalul factor terapeutic fiind bogatia izvoarelor sulfuroase, termo-minerale si cloruro-sodice, indicate atat pentru tratamentele de cura externa cat si pentru cele de cura interna si tratamentul afectiunilor reumatismale.
Cateva dn bolile ce pot fi tratate in statiunea Baile Herculane:

In cura externa:

•boli de piele;
•boli ale sistemului nervos periferic;
•boli ale aparatului locomotor (afectiuni ale articulatiilor, muschilor, tendoanelor);
•intoxicatii cu plumb si alte metale grele;
•boli ale aparatului respirator;
•afectiuni ginecologice;

In cura interna:

•boli ale tubului digestiv si ale glandelor anexe;
•boli de nutritie;
•unele boli ale rinichilor si cailor urinare.

In afara de proprietatiile curative ale izvoarelor termale de la Herculane mai poate fi admirat si peisajul natural de o frumusete rara, acesta se poate exploata prin excursii si drumetii pe diferite trasee turistice din apropierea statiunii.

Trasee turistice in zona: Piata Hercule - Hotel Roman - Cascada Cernei - strandul "7 izvoare calde"; 2-3 ore
Fabrica de var - Valea Prolaz - Cheile Feregari - Creasta; 4 ore
Hotel Cerna - Crucea Alba - Valea Jelarau - Poiana Musuroane; 5 ore
Hotel Cerna - Crucea alba - Grota lui Serban - Varful Domogled; 8 ore
Piata Hercule - Crucea Ghizelei - Cascada Cociu
Baia Diana - Izvorul Munc - Varful Ciorici; 2-3 ore
"7 izvoare calde" - Piatra Banitei - Culmea Bolvasnitei

 

2010 ® - Stiefel Romania – Toate drepturile rezervate  /  Designed By - ClaPat Studio /  Programing By - Enysoftware

JudeteOnline