Caută în site :
   Turism

   Publicitate

Home » Turism » Judeţele României » Judetul Galati
Twitter
Facebook
Feed
Judetul Galati

Rating:
( 1 Vot )

Prezentare

 

Situat in partea central-estica a tarii, la varsarea Siretului si Prutului in Dunare, judetul Galati ocupa o suprafata de 4.466 kmp, reprezentand 1,9 % din suprafata Romaniei. Judetul are 2 municipii Galati si Tecuci si 2 orase, Beresti si Targu Bujor, 56 de comune cu 186 de comune. Zona de legatura dintre Podisul Covurlui la nord (50% din suprafata judetului), Campia Tecuci si Covurlui (34%), si Lunca Siretului si Prutului (16%) la sud, asigura judetului o configuratie geografica coerenta.

La 1 Ianuarie 1996, populatia numara 643.000 locuitori sau 2,8% din populatia totala a tarii (locul 9 pe tara din punct de vedere al populatiei). Stuctura populatiei judetului este urmatoarea: 50,1% barbati si 49,9 % femei; 60,4% populatie urbana si 39,6 % populatie rurala. Din punct de vedere al densitatii populatiei, judetul Galati se situeaza pe locul al treilea in tara cu 145 locuitori /kmp. Resedinta administrativa - Galati - este al 5-lea oras al tarii ca marime (329.300 locuitori) si cel mai mare port situat pe Dunarea maritima. Orasul Galati este situat la 130 km de tarmul Marii Negre si la aproximativ 250 km de Bucuresti (capitala Romaniei), Iasi, Ploiesti, Buzau, Constanta, Chisinau (Republica Moldava) si Odessa (Ucraina). Judetul Galati face parte din Regiunea de Dezvoltare a Sud-Estului (care include si judetele Vrancea, Buzau, Braila, Constanta si Tulcea),  EuroRegiunea Dunarea de Jos (impreuna cu districtele sudice ale Republicii Moldova si districtele vestice din Ucraina) si Zona Comerciala Libera  Galati-Giurgiulesti-Reni.

Localizare

 
Localizare:
Galați este un județ în regiunea Moldova din România. Județul Galati face parte din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est (împreună cu județele Vrancea, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea), din Euroregiunea Dunării de Jos (alaturi de raioanele din sudul Republicii Moldova si vestul Ucrainei) precum și din Zona Economica Libera Galați-Giurgiulești-Reni
 

Galerie

   

Video

 
galati
galati1
 

Atracţii în zonă

Atractii turistice:


Biserica Greaca
Complexul Muzeal de Stiintele Naturii
Muzeul de Istorie
Biserica Sf. Nicolae
Gradina Zoologica
Muzeul de Arta Vizual
Colectia Muzeala a Arhiepiscopiei Ortodoxe Galati,
Biserica Vovidenia
Teatrul de papusi Guliver
Casa Cuza Voda
Catedrala Ortodoxa
Biserica Sf.Arhangheli Mihail si Gavril

 

2010 ® - Stiefel Romania – Toate drepturile rezervate  /  Designed By - ClaPat Studio /  Programing By - Enysoftware

JudeteOnline