Caută în site :
   Turism

   Publicitate

Home » Turism » Mănăstiri » Manastirea Dridu
Twitter
Facebook
Feed
Manastirea Dridu

Rating:
( 0 Voturi )

Prezentare

MANASTIREA DRIDU (de maici)Este situata la circa 20 km S-V de Urziceni si la 6 km N-V de gara Dridu in cazul ca se merge pe sosea (Dridu-Patru Frati sau Dridu-Snagov). Daca din satul Dridu facem la stanga pe dig (numai pietonal) avem de mers 4-4,5 km din gara si numai 1 km din marginea satului. Daca se foloseste soseaua Bucuresti-Constanta, din Movilita se merge pe ramificatie la stanga. Sate apropiate: Snagovul circa 1 km la sud de manastire (este sat apartinator comunei Dridu), Patru Frati 1 km nord, Adancata, Moldoveni, Cosereni, Maia. Asezamantul este construit la marginea unei paduri pe o colina, aproape de confluenta raurilor Prahova si Ialomita, unde s-au luptat Matei Basarab si Vasile Lupu, lupta castigata de domnul Munteniei. Localitatea Dridu este cunoscuta in evul mediu cu numele de Didrih.


In zona (satul Snagov-Dridu, la Metereze) a existat o manastire, consemnata in sec. XV. Dupa revolutia din 1989, credinciosii si autoritatile locale au dorit infiintarea unui asezamant monahal. Episcopia Ialomitei si Calarasilor, in special PS Episcop Nifon au fost de acord, au sfintit locul unde urmeaza sa functioneze manastirea si au intreprins masuri pentru popularea ei cu maici. Conducerea obstei a fost incredintata P C monahii Gabriela Haraga de la manastirea Brancoveni-Olt. Cu osardia P C starete si a cuviosului parinte duhovnic Chiricuta Corneliu, s-a ridicat o bisericuta din lemn si o cladire etajata din zid pentru staretie, chilii, trapeza, bucatarie, magazii. Este in plan construirea unui paraclis din zid si mai tarziu a unei mari biserici din zid.

Bisericuta construita pentru a se putea tine slujbe pana la construirea bisericii mari, este din grinzi de lemn, captusite cu sipci. Este in forma de nava, iar interiorul este compartimentat numai in Altar si naos. Catapeteasma este din scandura, la fel pardoseala. Are o turla deschisa pe naos. Acoperisul din tabla. Nu este pictata, dar peretii sunt impodobiti cu icoane. Biserica (noua) din zid care are spatiul compartimentat in Altar, naos, pronaos si pridvor deschis. Pe naos se afla o turla mare deschisa, circulara, care are in fata ei alte doua turle mai mici. Este acoperita cu tabla, in interior a fost integral pictata in fresca, in anul 2001 de pictorul Dumitru Macavei din Bacau. In exterior, de jur imprejur, sub cornisa sunt pictati cuviosi sfinti, dar mai este inca mult de facut pana cand biserica va fi finisata si pictata.

Din soseaua pietruita Dridu-Patru frati s-a construit un drum care urca 150 metri pana in Magura pe care este construita manastirea. In manastire este un atelier de pictura pe sticla, in care lucreaza maica Gabriela (stareta), pictura fiind mult apreciata de cei ce calca pragul atelierului.

Localizare

 
Localizare:
Este situata la circa 20 km S-V de Urziceni si la 6 km N-V de gara Dridu in cazul ca se merge pe sosea (Dridu-Patru Frati sau Dridu-Snagov). Daca din satul Dridu facem la stanga pe dig (numai pietonal) avem de mers 4-4,5 km din gara si numai 1 km din marginea satului. Daca se foloseste soseaua Bucuresti-Constanta, din Movilita se merge pe ramificatie la stanga. Sate apropiate: Snagovul circa 1 km la sud de manastire (este sat apartinator comunei Dridu), Patru Frati 1 km nord, Adancata, Moldoveni, Cosereni, Maia. Asezamantul este construit la marginea unei paduri pe o colina, aproape de confluenta raurilor Prahova si Ialomita, unde s-au luptat Matei Basarab si Vasile Lupu, lupta castigata de domnul Munteniei. Localitatea Dridu este cunoscuta in evul mediu cu numele de Didrih.
 

Galerie

   

Atracţii în zonă

Obiective turistice in judetul Ialomita:


Rezervatia naturala Padurea Canton Hatis

Rezervatia naturala Padurea Alexeni

Platanul si salcamii japonezi seculari din Maia

Lacul Amara

Lacul Fundata

Lacul Strachina

Lacul Rodeanu (Glodeanu)

Lacurile Bentul Mic, Bentul Mic Cotoi, Bentul Mare

Muzeul National al Agriculturii

Muzeul Judetean Ialomita

Manastirea Sfintii Voievozi

 

2010 ® - Stiefel Romania – Toate drepturile rezervate  /  Designed By - ClaPat Studio /  Programing By - Enysoftware

JudeteOnline